Plantes

La cosmètica natural vegana moltes vegades està relacionada amb plantes, fruits, ingredents vegetals, minerals i sintètics de química verda, a base d’olis vegetals ecològics, àcid hialurònic obtingut a partir de blat, col·lagen de algues, queratina vegetal, olis essencials, extractes de plantes, hidrolats de plantes, resveratrol de raïm… Són els cosmètics més ecològics i respectuosos amb el planeta i els éssers vius.

OLIS

S’extreuen de les plantes, de les fulles, flors, fruits, llavors o arrels i fins i tot de la fusta. Aquests olis contenen les propietats pròpies de cada planta de què s’obtenen, per la qual cosa serveixen per al tractament de diferents afeccions tant de la pell com del nostre cos. És l’essència de les plantes.

Els olis essencials si s’apliquen sols i en grans quantitats poden produir problemes a la pell. Aquests olis també són molt aromàtics, per això s’utilitzen en perfumeria i aromateràpia.

  • Oli d’Oliva: Hidrata en profunditat ja que penetra fins a les capes més internes de la pell, cosa que fa que les seves vitamines i antioxidants actuïn més eficaçment pel que és molt apropiat per a pells seques. És un tònic ideal. Hidrata i repara els cabells en profunditat.
  • Oli de Rosa Mosqueta: S’extreu mitjançant la pressió de les llavors de la planta mateixa. El seu oli conté vitamina C, cosa que protegeix la pell d’agents externs com el sol. Milloren el to de la pell tractant així les taques i millorant l’aparença de les estries. Hidrata i nodreix la pell, disminueix les cicatrius i millora la regeneració de la pell que pateix cremades.
  • Oli de Coco: Conté vitamines, antioxidants i minerals que són molt beneficiosos tant per a la pell, que la deixa suau i brillant, com per als cabells. S’absorbeix molt bé a la pell i elimina la brutícia destapant els porus. Redueix les marques de cicatrius.

ARGILA
L’argila és terra barrejada amb aigua per formar un fang que conté una gran quantitat de sals minerals. Els tipus són argila blanca, argila verda, argila vermella i argila negra.

Propietats comunes de totes les argiles:

  • Antisèptiques i desinfectants. Netegeu la pell d’impureses. Són molt depuratives.
  • Descongestionen la pell ajudant a depurar-la. Ajuden a eliminar toxines.
  • Contenen molts minerals de manera que són perfectes per a tot tipus de pell.
  • Molt efectives per tractar cops, hematomes, o dolors musculars i articulars.
  • Milloren la circulació: gràcies a l’efecte fred que creeu, estimula la circulació ajudant a millorar l’aparença d’estries i varius.